Izšel je priročnik za člane ŽPS: Ko je orodje pospravljeno na svoje mesto …

Objavljeno: 25. 08. 2021

|

Izšel je <strong>priročnik za člane ŽPS</strong>: <em>Ko je orodje pospravljeno na svoje mesto …</em>

Izšel je priročnik za člane župnijskega pastoralnega sveta za pastoralno leto 2021–2022 z naslovom Ko je orodje pospravljeno na svoje mesto … in podnaslovom Kreposti in zgled svetega Jožefa. Priročnik sestavlja deset poglavij, namenjenih obravnavi na mesečnih sejah župnijskega pastoralnega sveta. Vsebinsko je priročnik posvečen spoznavanju svetega Jožefa in nas vabi k posnemanju njegovih kreposti.

Za obravnavo posameznih poglavij bo zelo koristno, če boste člani župnijskega pastoralnega sveta besedila posameznih poglavij prebrali že pred samim srečanjem kot del priprave na sejo župnijskega pastoralnega sveta. Tako bo tudi pogovor ob zastavljenih vprašanjih lažje stekel.

Za poglobitev vsebine priročnika vam v branje priporočamo Apostolsko pismo papeža Frančiška Z očetovskim srcem (Patris corde), ki ga najdete na spletni strani Pastoralnega portala Pridi in poglej.

Na Pastoralnem portalu Pridi in poglej (https://portal.pridi.com/bodo tudi v prihodnjem pastoralnem letu pod zavihkom Gradiva (https://portal.pridi.com/kategorija/zupnijski-pastoralni-svet/) objavljena PPS gradiva k posameznim poglavjem priročnika, ki jih lahko uporabite na sejah župnijskega pastoralnega sveta ter številne novice, ki bodo vsebinsko nadgrajevale priročnik in vam bodo lahko v pomoč pri vaši osebni in duhovni rasti. Na e-naslovu: [email protected] se lahko prijavite na prejemanje brezplačnih e-novic za člane župnijskega pastoralnega sveta, preko katerih vam bomo te vsebine lahko redno posredovali na vaš e-naslov.

Novicam lahko sledite tudi z všečkanjem Facebook profila Portal Pridi in poglej.

Priročnik je primeren tudi za srečanja drugih župnijskih skupin. Želimo si, da bi bil pričujoči priročnik vsem, ki boste ob njem razmišljali, ga brali in uporabljali, spodbuda k poglobitvi pristnega osebnega odnosa med seboj in z Bogom ter v osebno in občestveno duhovno obogatitev.

 


Pripravila: M. B.

Obj.: M. B.

Povej naprej.