Papežev video namen za september 2021: Molimo za ekotrajnosten stil življenja

Objavljeno: 02. 09. 2021

|

Kategorije: Gradiva, Video Gradiva

Papežev video namen za <strong>september 2021</strong>: <em>Molimo za ekotrajnosten stil življenja </em>

V mesecu septembru molimo s papežem Frančiškom, da bi vsi sprejemali pogumne odločitve, potrebne odločitve za bolj skromno ter ekotrajnostno življenje in se razveselili mladih, ki si že prizadevajo za to spremembo.

Zelo me razveseli, ko vidim mlade, ki imajo pogum lotiti se projektov za izboljšanje tako okolja kot družbe, dveh resničnosti, ki napredujeta druga ob drugi. Mi odrasli se lahko veliko naučimo od mladih, kajti za vse, kar se tiče skrbi za planet, so mladi že korak naprej.

Zgledujmo se po njih. Razmislimo, predvsem v teh trenutkih krize – zdravstvene krize, družbene krize, okoljske krize – razmislimo o našem stilu življenja. O načinu kako se prehranjevati, trošiti, premikati se ali kako porabljamo vodo, energijo, plastiko in toliko materialnih dobrinah, ki so pogosto škodljive za zemljo.

Izberimo spremembo! Hodimo skupaj z mladimi naproti stilom življenja, ki so bolj preprosti in spoštljivi do okolja.

In molimo, da bomo vsi mi sprejeli pogumne odločitve, potrebne odločitve za bolj skromno ter ekotrajnostno življenje in  se razveselili mladih, ki si že prizadevajo za to spremembo. Nikakor niso neumni, ker si prizadevajo za svojo prihodnost. Zaradi tega hočejo spremeniti to, kar bodo podedovali, ko nas ne bo več.

 

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.