Papežev karitativni urad zapornikom podaril 15.000 sladoledov

Objavljeno: 10. 09. 2021

|

Kategorije: Služenje, Vera

Papežev karitativni urad <strong>zapornikom</strong> <em>podaril 15.000 sladoledov</em>

Apostolska elemozinerija (papežev karitativni urad) v poletnih mesecih ni šla na počitnice, ampak se je med drugim posebej posvetila dvema izmed sedmih del usmiljenja: jetnike obiskovati in žalostne tolažiti.

Kakor beremo v sporočilu za javnost, je poleg pomoči, ki jo redno nudijo kaplani, papežev elemozinjer, kardinal Konrad Krajewski, jetnikom v zaporih Regina Coeli in Rebibbia izročil 15.000 sladoledov.

Apostolska elemozinerija tudi drugim telesnim delom usmiljenja – lačne nasičevati, žejne napajati, nage oblačiti, popotnike in romarje sprejemati, bolnike obiskovati in podpirati ter mrtve pokopavati – v poletnih mesecih, ko morajo mnoge menze in karitativne strukture omejiti svoje dejavnosti, posveča posebno pozornost. Zato so, tako kot vsako leto, tudi tokrat majhne skupine brezdomcev povabili na popoldanski izlet na morje ali jezero pri Castel Gandolfu ter na večerjo v piceriji.

Prav tako niso pozabili na najrevnejše prebivalce drugih držav, ki preko prošnje in posredovanja apostolskih nuncijev prejmejo zdravila, respiratorje in sanitetni material neposredno iz Vatikana, preko diplomatske pošte Svetega sedeža.

V mesecu avgustu so kupili tomograf za Madagaskar v vrednosti približno 600.000 dolarjev, v treh najrevnejših državah pa so končali s pripravo zdravstvenih ambulant, ki so bile obnovljene ali zgrajene na novo (v vrednosti 2.000.000 evrov).

Kot je papež Frančišek zapisal v buli Misericordiae Vultus, nam »Jezusovo oznanilo telesna in duhovna dela usmiljenja predstavlja zato, da bi lahko razumeli, ali živimo kot njegovi učenci ali ne.« (št. 15) Če veljajo za vsakega kristjana, gre še za toliko bolj dragocena priporočila pri urejanju delovanja karitativnega urada svetega očeta.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.