Zaskrbljujoča odločitev evroposlancev: resolucija o pravicah skupnosti LGBTIQ v vsej EU

Objavljeno: 14. 09. 2021

|

Kategorije: Vera, Zanimivosti

Zaskrbljujoča <strong>odločitev evroposlancev</strong>: <EM>resolucija o pravicah skupnosti LGBTIQ v vsej EU</EM>

Evropski poslanci so sprejeli resolucijo, naj bodo istospolne zakonske zveze in partnerske skupnosti priznane po vsej Evropski uniji, istospolni zakonci in partnerji pa obravnavani enako kot zakonci in partnerji različnih spolov, poroča spletni portal MMC.

Po mnenju evroposlancev bi bilo treba zakonske zveze oziroma registrirane partnerske skupnosti, sklenjene v eni državi članici, na enoten način priznati v vseh članicah. Povedano na kratko, evroposlanci želijo vse članice prisiliti k povsem enakim pravicam LGBT skupnosti kot jih uživajo klasične družine.

Za resolucijo je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu glasovalo 387 poslancev, proti jih je bilo 161, 123 pa se jih je glasovanja vzdržalo, so sporočili iz Evropskega parlamenta. Od slovenskih evroposlancev so za resolucijo glasovali Tanja Fajon in Milan Brglez (oba S&D/SD) ter Irena Joveva in Klemen Grošelj (oba Renew/LMŠ). Proti sta glasovala Romana Tomc in Milan Zver (oba EPP/SDS). Ljudmila Novak (EPP/NSi) in Franc Bogovič (EPP/SLS) sta se glasovanja vzdržala, kar pomeni, da resoluciji nista nasprotovala. Vsekakor pomemben podatek, ki ga bo vredno upoštevati na naslednjih volitvah evroposlancev.

Vse države članice EU-ja so evroposlanci ob sprejemu resolucije pozvali, naj odrasle, navedene v otrokovem rojstnem listu, priznajo kot njegove zakonite starše. Poslanci želijo, da bi imele t. i. mavrične družine enako pravico do združitve družine kot pari različnih spolov in njihove družine.

Bodo države članice Evropske unije sledile odločitvam evroposlancev?

 


Vir: MMC

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.