Gradiva za izbiro novih članov ŽPS v mesecu septembru

Objavljeno: 15. 09. 2021

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Gradiva</strong> za<em> izbiro novih članov ŽPS</em> v mesecu septembru

Nadškof Stanislav Zore je za datum izbire novih članov ŽPS v župnijah Nadškofije Ljubljana potrdili 26. september 2021 oz. 26. nedeljo med letom – Slomškovo nedeljo.

V letu 2020 ste župniki v tiskani obliki prejeli Priročnik za izbiro članov župnijskega pastoralnega sveta. Priročnik oz. gradiva so dostopni na spodaj objavljenih povezavah, kjer v e-obliki najdete tudi vse potrebne obrazce.

Gradiva vsebujejo dva pravilnika za izbiro članov ŽPS (s kandidatno listo in brez kandidatne liste oz. z glasovnico). V Nadškofiji Ljubljana je g. nadškof msgr. Stanislav Zore potrdil oba pravilnika (s kandidatno listo in brez nje) v nekoliko spremenjeni obliki. Oba pravilnika skupaj z obrazci in navodili glede izbire članov ŽPS ste prejeli po redni pošti. Župnik naj se po posvetu s člani ŽPS odloči, kateri način izbire članov ŽPS je za vašo župnijo primernejši.

V pripravi na izbiro novih članov ŽPS vas prosimo, da na eno izmed prvih dveh nedelj v mesecu septembru vernikom preberete pismo škofa Andreja Glavana s povabilom k modri odločitvi.

Predstavitev novih članov ŽPS župnijskemu občestvu bo na Nedeljo Kristusa Kralja, oz. 21. novembra 2021.

Naj bo izbira članov ŽPS res modra in premišljena, saj bodo slednji župnikovi najpomembnejši sodelavci za obdobje naslednjih petih let.

 

Gradiva

Priročnik za izbiro članov ŽPS (2020-2025)

Pastirsko pismo škofa Andreja Glavana pred izbiro novih članov ZPS (Pastirsko pismo je objavljeno v obliki, ki izpušča prva dva uvodna stavka, saj slednja omenjata časovnico, ki jo je onemogočila epidemija koronavirusa; pismo je bilo namreč napisano spomladi 2020)

Pravilnika za izbiro članov ŽPS, veljavna za NadškofijO Ljubljana:

Pisno soglasje kandidata

Kandidatna lista za izbiro članov ŽPS

Kandidatna lista za izbiro članov ŽPS – word oblika

Predlogi za izbiro članov ŽPS

SEZNAM IZBRANIH ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA 2021-2026

SEZNAM IZBRANIH ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA 2021-2026 pdf

Molitev za modro izbiro članov ŽPS

Povej naprej.