Goreči grm: Pogovor z Andrejo Poljanec

Objavljeno: 21. 09. 2021

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Goreči grm</strong>: Pogovor <em>z Andrejo Poljanec</em>

Podkast Mateja Cepina z naslovom Goreči grm prinaša pogovore s posamezniki, ki intenzivno odkrivajo in živijo svoje poslanstvo. Pogovor v največji meri teče o njihovih gorečih grmih – tistih dogodkih v njihovi preteklosti, ki so jim pomagali, da so, to kar so. Namen podkasta je pomagati poslušalcem, da bi tudi oni “odkrivali svoje goreče grme in pogumno stopali na novo pot”.

V 19. epizodi je bila gostja Andreja Poljanec. Zaupala nam je, preko katerih dogodkov jo je Gospod klical na sedanjo pot in tudi, kako svojo poklicanost doživlja danes. Seveda pa se ni bilo mogoče izogniti tudi pogovoru o tem, kako starši danes vzgajamo svoje otroke – kaj nam gre pogosto dobro od rok, kje pa morda spodletimo.

Andreja Poljanec je žena, mati 5 otrok, vodja študija psihologije na Univerzi Sigmunda Freuda, soustanoviteljica Študijsko raziskovalnega centra za družino, doktorica, psihoterapevtka, predavateljica različnim skupinam in avtorica mnogih člankov.

V letu 2021 je bila med drugim imenovana v Strateški svet vlade za socialno politiko, vedno pogosteje pa se pojavlja tudi v medijih.

V slovenskem prostoru je najbolj znana po pojmu rahločutnosti, ki ga v največji meri povezuje z vzgojo otrok in doseganjem čustvenega stika z njimi. V najinem pogovoru pa me je seveda zanimalo predvsem, kakšno poslanstvo stoji za vsemi njenimi raznolikimi dejavnostmi, ali je dela kdaj preveč in kako ukrepa, ko začuti preobremenjenost.

 

Povej naprej.