Teden zaporov vabi k molitvi in skrbi za vse, ki v sebi doživljajo zapor

Objavljeno: 11. 11. 2021

|

Kategorije: Vera

Teden zaporov vabi k <em>molitvi in skrbi</em> za vse, ki v sebi doživljajo <strong>zapor</strong>

V tednu od 14. do 20. novembra bomo tudi letos obhajali teden zaporov. Vsako leto ga pripravimo v okviru Katoliške Cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani v večji meri zavedali potreb vseh, ki se jih dotika beseda zapor.

Naslov letošnjega tedna zaporov je: »Pomislite na vrane …«. Upanje nam pomaga prepotovati potovanje iz temin bolečine, trpljenja, strahu ali bridkosti do kraja, kamor lahko posije svetloba. Bog skrbi za nas. Ne glede na to, kako zmedeno ali težko življenje postane, ni Bog nikoli oddaljen in hrepeni, da bi ga spustili k sebi.

Skupaj stopajmo skozi ta teden molitve in rastimo v svojem skupnem razumevanju vrednosti, ki jo Bog polaga v vsakega izmed njegovih otrok, da bi se tako kot vrane vzpenjali, končno svobodni, polni zaupanja v njegovo preskrbo in ljubezen do nas. Molimo za družbeno povezanost in obnovljene odnose ter odprtost za velikodušno ljubezen Boga, ki hrepeni po bližini z vsako posamezno osebo, ki jo ceni in pozna po imenu.

Župnijska občestva, skupnosti in različne ustanove bo k molitvi in medsebojni povezanosti vabil temu namenjen plakat. Besedilo na zadnji strani plakata je lahko ob posameznih dneh tedna v pomoč pri oblikovanju ene od prošenj za vse potrebe pri liturgijah.

Naj nas letošnji teden zaporov med seboj poveže v molitvi in skrbi za vse brate in sestre, ki v sebi doživljajo zapor in težo življenja v različnih dimenzijah.

 

 


Vir: Sporočila slovenskih škofij (Robert Friškovec, zaporniški vikar), Katoliška Cerkev

Foto: Katoliška Cerkev

Obj.: M. B. 

 

Povej naprej.