Fotografija »Oče in sin« pripoveduje zgodbo izseljencev tudi danes

Objavljeno: 12. 11. 2021

|

Kategorije: Zanimivosti

Fotografija <em>»Oče in sin«</em> pripoveduje <strong>zgodbo izseljencev</strong> tudi danes

Med splošno avdienco v sredo, 10. novembra, so papežu Frančišku poklonili fotografijo z naslovom »Oče in sin« (El Padre y el Hijo). Fotografijo je naredil fotoreporter Manuel Ferrol (1923-2003) v španskem obmorskem mestu La Coruña in jo umestil v reportažo Izseljevanje (Emigración) iz leta 1957.

Fotografija »Oče in sin« pripoveduje zgodbo družine migrantov, ki se 27. novembra 1957 z ladjo odpravi iz Španije v Buenos Aires. Papežu jo je med splošno avdienco poklonila Ferrolova hči Patricia, ki pravi, da po 64 letih izseljevanje ljudi še vedno nosi s sabo veliko pretresljivih zgodb o upanju in bolečini, o družinah, ki pogosto ostanejo ločene za vedno.

Manuel Ferrol je reportažo o vkrcavanju izseljencev v španskem pristanišču La Coruña naredil na pobudo Katoliške komisije za emigracijo. Na fotografiji sta oče in sin, Xan in Xurxo Calo, ki utelešata zgodbo mnogih izseljencev. Ferrolu je uspelo ujeti »občutenje tistega trenutka«, pripoveduje njegova hči Patricia. Del reportaže Emigración so mnoge fotografije, ki jih je Manuel Ferrol posnel s svojim fotoaparatom Rolleiflex, ko je v pristanišču neopazno hodil med ljudmi, ki so iskali boljši jutri.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.