Papežev namen molitve za december 2021: Katehisti

Objavljeno: 01. 12. 2021

|

Kategorije: Gradiva

Papežev namen molitve za <em>december 2021</em>: <strong>Katehisti </strong>

V decembrskem namenu molitve skupaj s papežem molimo za katehiste, ki so poklicani oznanjati Božjo Besedo, da bodo pričevali s pogumom in ustvarjalnostjo, z močjo Svetega Duha, z veseljem in obilico miru.

Katehisti imajo nenadomestljivo poslanstvo pri posredovanju in poglobitvi vere.  Laiška služba katehista je poklicanost, je poslanstvo.

Biti katehist pomeni, da je neka oseba »katehist« in ne da »dela kot katehist«. Vse je v načinu, kakšen je, zato so potrebni dobri katehisti, ki bodo istočasno spremljevalci in pedagogi. Potreba je po ustvarjalnih osebah, ki oznanjajo evangelij, torej da ga oznanjajo, ne pravim skrivaj, prav tako ne, da trobijo naokoli, ampak naj ga oznanjajo predvsem s svojim življenjem, s krotkostjo, z novo govorico in z odpiranjem novih poti.

V številnih škofijah, po številnih celinah je evangelizacija v glavnem v rokah katehistov. Zahvalimo se katehistom in katehistinjam za notranje navdušenje, s katerim živijo to poslanstvo v službi Cerkve.

Skupaj molimo za katehiste, ki so poklicani oznanjati Božjo Besedo, da bodo pričevali s pogumom in ustvarjalnostjo,  z močjo Svetega Duha, z veseljem in obilico miru.

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.