Prvi Festival krščanske pesmi Sanremo 2022

Objavljeno: 04. 01. 2022

|

Kategorije: Zanimivosti

Prvi <em>Festival krščanske pesmi</em><strong> Sanremo 2022</strong>

Od 3. do 5. februarja bo v Sanremu potekal prvi Festival krščanske pesmi. Uradni medij je Radio Vaticana – Vatican News, glavna pokrovitelja pa sta občina Sanremo in škofija Ventimiglia Sanremo. »Zelo smo zadovoljni, da se pridružujemo temu glasbenemu dogodku, ki se je rodil v mestu cvetja in glasbe. Sanremo bo tako še povečal svojo ponudbo in za tri dni ustvaril glasbeno štafeto med Festivalom krščanske pesmi in slovitim Festivalom italijanske popevke,« zatrjuje Massimiliano Menichetti, odgovoren pri Radio Vaticana – Vatican News.

Izpostavlja, da so glasbene note eden od stebrov papeškega radia, skupaj z bogoslužjem, obveščanjem in izobraževanjem. Cilj je svetu prinašati veselo novico, papežev glas in upanje ter nikogar pustiti samega. In to se po Menichettijevih besedah uresničuje tudi preko glasbe. Spomni, da je pandemija prizadela tudi glasbeni sektor, »vendar nas glasba ni nikoli zapustila«. Kot je večkrat dejal papež Frančišek, moč pesmi in glasbe lahko prikliče Božjo besedo in pomaga vsepovsod ustvariti duha bratstva.

Tridnevni Festival krščanske pesmi se bo neposredno prenašalo na družbenih omrežjih in portalu Vatican News ter na valovih Radia Vatikan, pojasni Menichetti. »Naša prva glasbena oddaja, deli Beethovnove simfonije, je bila predvajana 12. februarja 1931, po prvem papeškem radijskem sporočilu v zgodovini, Qui arcano Dei papeža Pija XI. V 90 letih smo snemali koncerte in praktično predvajali vse glasbene zvrsti. Trenutno v našem programu v italijanskem jeziku nimamo prostora, ki bi bil posebej namenjen krščanski glasbi, a nas festival spodbuja k novi ustvarjalnosti.«

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.