V naši družini praznujemo Jezusov krst

Objavljeno: 07. 01. 2022

|

<em>V naši družini praznujemo</em> <strong>Jezusov krst</strong>

Uvod

Danes obhajamo konec božičnega časa in začenjamo čas med letom. Spominjamo se Jezusovega krsta in tudi našega krsta. S krstom smo postali Božji otroci.

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za Jezusov krst.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Kaj je danes povedal Sveti Duh? Kaj smo slišali v evangeliju? Vsem, ki so bili navzoči pri Jezusovem krstu je povedal, da je Jezus Očetov ljubljeni Sin. Tudi mi smo pri krstu postali Božji otroci. Na nedeljo, ko se spominjamo Jezusovega krsta se spominjamo tudi našega krsta. Takrat smo bili še majhni. Pri krstu smo dobili tudi svojega nebeškega zavetnika, ki iz nebes pazi na nas in nas vodi. Kdo so naši nebeški zavetniki? Kdaj se jih še na poseben način spomnimo? Na naš god, kajne? Poglejmo si, kdaj vsakdo izmed nas goduje in kdo je njegov nebeški zavetnik.

 

Spodbuda za pogovor

Vsi smo ljubljeni Božji otroci. Kako se počutimo ob zavedanju tega dejstva? Kako se Božji ljubljeni otroci obnašajo do drugih Božjih otrok ?

 

Današnja molitev

Gospod, hvala ti, da nam daješ lep božični čas, v katerem se spominjamo tvojega rojstva in življenja med nami. Pomagaj nam, da ti bomo sledili pri tvojem poslanstvu ljubezni in skrbi za druge. Amen.

 

 

 

 

Povej naprej.