Papež obiskal trgovino s ploščami v središču Rima

Objavljeno: 12. 01. 2022

|

Papež <strong>obiskal trgovino s ploščami</strong> <em>v središču Rima</em>

Papež Frančišek se je v torek, 11. januarja, okoli 19. ure odpravil v trgovino »Stereosound« v bližini rimskega Panteona. Tam se je zadržal okoli deset minut, pozdravil je lastnico trgovine, ki je njegova stara znanka ter njeno hčer in zeta.

Sveti oče se je do trgovine pripeljal v belem fiatu 500L, ki je kmalu pritegnil pozornost mimoidočih. Kot je dejal Matteo Bruni, direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža, je papež blagoslovil pred kratkim obnovljene prostore prodajalne, ki ima v izložbi vinilne plošče Marie Callas, skupine Pink Floyd in dela novejših avtorjev.

Medtem se je po besedah navzočih pred trgovino zbrala skupina ljudi, ki so že čakali s pametnimi telefoni, da bodo fotografirali in posneli papežev odhod. Večinoma so bili to mladi, ki so se šalili glede tega, kakšna glasba bi lahko zanimala papeža. Pogledovali so skozi okno in videli, da je sveti oče blagoslovil Leticio, starejšo gospo, ki je lastnica trgovine, njenega zeta in hčerko. Hči je papežu izročila darilo, zavito v modri papir: gramofonsko ploščo s klasično glasbo s 33 vrtljaji na minuto.

Papež Frančišek se je takoj zatem vrnil v Vatikan. Rolete trgovine so se hitro spustile, gospa Letizia pa ni želela dati nobene izjave. Na kratko je le pojasnila, da je sveti oče »stara stranka« in je prihajal v trgovino še v času, ko je bil nadškof v Buenos Airesu. Dodala je, da je bil tokratni obisk »izredno lep« in »poln človečnosti«.

Naj spomnimo, da je papež Frančišek v preteklosti že presenetil s svojim obiskom v trgovinah: 4. septembra leta 2015 se je na začudenje Rimljanov, ki so se nahajali v bližini, odpravil k optiku, da bi zamenjal okvir za očala. Decembra leta 2016 pa je odšel v trgovino z ortopedskimi pripomočki po nove čevlje.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.