Župan Sanrema: Festival krščanske pesmi nagovarja srce

Objavljeno: 26. 01. 2022

|

Kategorije: Zanimivosti

<strong>Župan Sanrema</strong>: <em>Festival krščanske pesmi</em> nagovarja srce

Od 3. do 5. februarja bo v Sanremu potekal prvi Festival krščanske pesmi. V pripravi na ta dogodek je tamkajšnji župan Alberto Biancheri potrdil svojo udeležbo na njem ter napovedal, da bo občina organizatorjem stala ob strani tudi v prihodnjih letih.

Za Vatican News je dejal, da mu je »v čast in veselje,« da bo mesto gostilo festival, ki ima po njegovih besedah »globoko kulturno vrednost« in širi znano glasbeno tradicijo, ki je povezana s tem ligurskim krajem. Tudi svetnik za turizem Giuseppe Faraldi pozdravlja glasbeni dogodek, ki »priznava pomen pesmi kot sredstva za poudarjanje krščanskih vrednot.«

Tako župan kot svetnik sta poudarila, da je razumljivo, da je mesto priznalo pokroviteljstvo nad dogodkom, katerega uradni medij je Radio Vatikan, podpira pa ga tudi škofija Sanremo-Ventimiglia. Nedvomno gre za dragoceno priložnost za podelitev, poglobitev dialoga ter razmislek.

Biancheri je poudaril vlogo glasbe in umetnosti v splošnem, zlasti v tem težkem zgodovinsko-družbenem kontekstu, v katerem je zaskrbljenost zaradi izrednih zdravstvenih razmer velika. »Sanremo s Festivalom italijanske pesmi zagotavlja vso potrebno lahkotnost. Vendar pa je prav tako potrebna tudi posebna bližina vsem družinam, ki preživljajo težke trenutke,« je dejal župan ter dodal: »Verjamem, da nam lahko Festival krščanske pesmi pomaga še bolj doseči srca teh ljudi.«

Svetnik Faraldi pa je z mislimi že pri naslednji izvedbi tega glasbenega dogodka. Dejal je, da bi lahko imel Festival krščanske pesmi pomembne posledice tudi z vidika turizma, s čimer se strinja tudi župan. Upa, da bodo prvemu Festivalu sledili mnogi drugi in izraža željo, da bo mesto še naprej del tega pomembnega dogodka.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.