Papežev molitveni namen za februar: Za redovnice in posvečene žene

Objavljeno: 03. 02. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu, Gradiva

Papežev <strong>molitveni namen za februar</strong>: <em>Za redovnice in posvečene žene</em>

V februarskem namenu molitve skupaj s papežem molimo za redovnice in posvečene žene in se jim tako zahvalimo za njihovo poslanstvo ter za pogum, da bodo še naprej najdevale nove odgovore pred izzivi današnjega časa. Hvala za to kar ste, za to kar delate in za to kako delate.

Ta mesec bomo na poseben način molili za redovnice in posvečene žene. Kaj bi bila Cerkev brez redovnic in posvečenih laikinj? Brez njih ne moremo razumeti Cerkve.

Spodbujam vse posvečene žene, naj razločujejo in izberejo to, kar je dobro za njihovo poslanstvo pred izzivi sveta, ki jih doživljamo. Spodbujam jih naj nadaljujejo z delom in dejavnostmi z ubogimi, z obrobnimi, z vsemi tistimi, ki so jih preprodajalci zasužnjili. Še zlasti jih prosim, naj se osredotočijo na to zadnje.

Molimo, da bodo lahko pokazale lepoto Božje ljubezni in sočutja kot katehistinje, teologinje, duhovne spremljevalke. Vabim jih, da se borijo, ko jih v nekaterih primerih tudi znotraj Cerkve krivično obravnavajo; ko je njihovo tako veliko služenje skrčeno na hlapčevanje. In včasih celo s strani cerkvenih ljudi.

Naj se ne prepustijo malodušju. Naj nadaljujejo z razodevanjem Božje dobrote z apostolskimi deli, ki jih opravljajo. Predvsem pa s pričevanjem posvečenosti.

Molimo za redovnice in posvečene žene in se jim zahvalimo za njihovo poslanstvo ter za pogum, da bodo še naprej najdevale nove odgovore pred izzivi današnjega časa. Hvala za to kar ste, za to kar delate in za to kako delate.

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.