Papeževa pomoč ukrajinskim beguncem

Objavljeno: 03. 03. 2022

|

Kategorije: Zanimivosti

<strong>Papeževa pomoč</strong> <EM>ukrajinskim beguncem</EM>

Sveti oče je preko Apostolske elemozinerije baziliki sv. Sofije v Rimu izročil pošiljko sanitetnega materiala. Gre za župnijo, kjer je središče ukrajinske skupnosti v italijanski prestolnici. Od tukaj že več dni odhajajo v Ukrajino tovornjaki s hrano in osnovnimi potrebščinami za ljudi, ki živijo dramatične posledice vojne.

Od jutra do večera ljudje v baziliko sv. Sofije prinašajo obleke, hrano, igrače, zdravila, da bi izrazili svojo bližino žrtvam vojne med Rusijo in Ukrajino. V sredo, 2. marca, dopoldan, je tja tudi kardinal Konrad Krajewski, papežev elemozinjer, pripeljal sanitetni material, za katerega je v preteklih dneh prosila ukrajinska skupnost v Italiji. Sveti oče je podaril injekcijske brizge, obliže, razkužila in druge potrebščine za prvo pomoč. V prihodnjih dneh bo elemozinerija dostavila tudi potrebna zdravila. Kot je dejal kardinal Krajewski, je Vatikan pripravljen nuditi pomoč vsem, ki jo potrebujejo: ne gleda se na narodnost, ampak na človeka, ki je potreben pomoči.

Mnogi ukrajinski vozniki tovornjakov so dali na razpolago svoja vozila za prevoz zbrane pomoči za svoje sorojake. Elemozinerija pa je prav tako nuncijem, ki živijo na najbolj prizadetih področjih, nakazala denarna sredstva, ki so jim v pomoč pri soočanju s težkimi situacijami. Zadnjo pomoč je prejel nuncij v Romuniji, ki podpira ukrajinske begunce, nastanjene v različnih cerkvenih strukturah.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.