Petek, 1. april: Jezus govori očitno

Objavljeno: 04. 04. 2022

|

Petek, 1. april: Jezus govori očitno

Jezus razmišlja in deluje vedno drugače, kot si predstavljajo njegovi sodobniki. Kaj nam lahko sporoči današnji odlomek? Da se moramo Jezusu povsem približati, se združiti z njim v molitvi, razmišljanju Božje besede in v evharistiji, da bi lahko dojeli, kaj naj storimo in kako naj razmišljamo. Brez njega, smo slepi in hromi. Ne dosegamo njegove modrosti in je ne moremo imeti v oblasti. Potrebujemo Njega, da prav Njega, da bi lahko živeli polno, da bi naši odnosi bili resnično Božji.

Potrebujemo ga, da bi se v skušnjavah znali soočati s hudičem in se mu odločno upreti; da se ne bi varno zasidrali v tradiciji, ampak bi v srečevanju z njo znali razbirati pot, na katero nas Bog kliče in bi na njo tudi pogumno stopili;da ne bi prezirali in obsojali drugih zaradi njihove drugačnosti in njihovih ran; da bi lažje razumeli, da bomo, če ostanemo zvesti Kristusu, vedno naleteli tudi na nasprotnike; in da se v moči Njegovega prijateljstva ne bi vdajali razočaranju, ker nas mnogokrat ne razumejo niti naši najbližji prijatelji.

Še vedno ljudje vsaj podzavestno pričakujemo, da Bog deluje “na višji ravni”, nekje, kjer skoraj nimamo dostopa; nekako tako, da nam ni mogoče razumeti ..

– in nočemo videti, da Bog deluje konkretno. Da je med nas prišel KONKRETNO v osebi Jezusa za katerega so vsi vedeli od kod je.

In tudi danes v mojem življenju deluje KONKRETNO in zahteva konkretna dejanja:
– da potrpežljivo poslušam tečnobo po telefonu;
– da prijazno odzdravim, čeprav mi je malo mar za tistega človeka;
– da si vzamem čas za nekoga, čeprav imam prav takrat najbolj nujno delo;
– da se držim dnevnega reda, čeprav me “omejuje” pri moji “nenadkriljivi ustvarjalnosti”;
– da se iz ljubezni do Jezusa odrečem nečemu kar me silno vleče, ni pa brezplačno …

Da Bog pričakuje KONKRETEN odgovor, kakor je sam KONKRETEN.

 


Pripravil: Ervin Mozetič

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.