Molitveni namen v mesecu aprilu: Za zdravstvene delavce

Objavljeno: 05. 04. 2022

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Molitveni namen</strong> v mesecu aprilu: <em>Za zdravstvene delavce</em>

Molitveni namen v mesecu aprilu nas vabi k molitvi za zdravstvene delavce: Molimo, da bi vlade in krajevne skupnosti podpirale zdravstvene delavce v njihovi skrbi za bolnike in ostarele, še posebej v najrevnejših deželah.

Papež Frančišek je zdravstvene delavce nagovoril z naslednjimi besedami:

Pandemija nam je pokazala požrtvovalnost in velikodušnost zdravstvenega osebja: prostovoljcev, zdravstvenih delavcev in delavk, duhovnikov, redovnikov, redovnic. Ta pandemija pa je tudi razkrila dejstvo, da nimajo vsi dostopa do dobrega javnega zdravstvenega sistema.

Najrevnejše države, najranljivejše države, ne morejo dostopati do potrebnega zdravljenja pri soočanju s številnimi boleznimi, ki jih nenehno prizadevajo. Velikokrat je to posledica slabega upravljanja s sredstvi in pomankanja resnega političnega prizadevanja. Zaradi tega hočem prositi vlade vseh držav sveta, naj ne pozabijo, da je dobra zdravstvena služba dosegljiva vsem, prioriteta.

Hočem tudi spomniti, da zdravstvena služba ni samo organizacija, ampak predpostavlja može in žene, ki posvetijo svoje življenje v skrbi zdravja drugega in ki so dali med to pandemijo življenje, ko so pomagali številnim bolnikom ozdraviti.

Molimo, da bi zavzetost zdravstvenega osebja pri pomoči bolnim in starejšim, zlasti v najrevnejših državah, podprle vlade in lokalne skupnosti.

 


Vir: Vatican News

Obj.: M. B.

Foto: Unsplash

Povej naprej.