Sveti oče pozval: Odložite orožje! Naj se začne velikonočno premirje

Objavljeno: 11. 04. 2022

|

Kategorije: Uredniški izbor

Sveti oče pozval: <strong>Odložite orožje!</strong> <EM>Naj se začne velikonočno premirje</EM>

Pred molitvijo Angel Gospodov in sklepom svete maše je papež Frančišek pozdravil vse navzoče, tudi okoli 500 romarjev iz Slovenije. Zatem je izrazil bližino perujskemu ljudstvu ter z mislijo, da Bogu ni nič nemogoče, prosil za prenehanje vojne v Ukrajini.

Dragi bratje in sestre! Preden sklenemo to obhajanje, bi rad pozdravil vse vas, še posebej pa romarje, ki ste prišli iz različnih držav, med katerimi ste številni mladi. Vsem, tudi tistim, ki ste povezani preko medijev, voščim lep veliki teden.

Blizu sem dragemu perujskemu narodu, ki preživlja težak trenutek družbene napetosti. Spremljam vas z molitvijo in spodbujam vse strani, da čim prej poiščejo mirno rešitev v dobro države, še zlasti najrevnejših, ob spoštovanju pravic vseh in institucij.

Kmalu se bomo obrnili na Marijo v molitvi Angel Gospodov. Ravno Gospodov angel je v oznanjenju Mariji rekel: »Bogu ni nič nemogoče« (Lk 1,37). Za Boga ni nič nemogoče, celo končati vojno, katere ni videti konca. Vojna, ki nam vsak dan postavlja pred oči gnusne poboje in grozovite krutosti nad neoboroženimi civilisti. Nad tem molimo.

Smo v dneh pred veliko nočjo. Pripravljamo se obhajati zmago Gospoda Jezusa Kristusa nad grehom in smrtjo. Nad grehom in smrtjo, ne nad nekom in proti nekomu drugemu. Toda danes je vojna. Zakaj se hoče zmagati tako, na način sveta? Tako se le izgubi. Zakaj ne pustiti, da On zmaga? Kristus je nosil križ, da bi nas osvobodil oblasti zla. Umrl je, da bi kraljevalo življenje, ljubezen in mir.

Odložite orožje! Naj se začne velikonočno premirje; vendar ne, da bi ponovno napolnili orožje in nadaljevali boj, ne!, premirje za dosego miru z resničnimi pogajanji, ki so pripravljena tudi nekaj žrtvovati za dobro ljudi. Kakšna bo pravzaprav ta zmaga, ki bo zasadila zastavo na kup ruševin?

Bogu ni nič nemogoče. Zaupajmo se mu na priprošnjo Device Marije.

 


Vir: Vatican News

Foto: M. B.

Obj.: M. B.

Povej naprej.