Papežev molitveni namen: Za vero mladih

Objavljeno: 04. 05. 2022

|

Kategorije: Vera

Papežev<strong> molitveni namen</strong>: <em>Za vero mladih </em>

Papežev namen molitve za maj 2022: Za vero mladih

Papež Frančišek nas v mesecu maju 2022 vabi: »Molimo, bratje in sestre, da bi mladi, ki so poklicani k polnemu življenju, odkrili v Mariji stil poslušanja, globino razločevanja, pogum vere in posvetitev služenju«.

Ko govorim o družini, bi se hotel najprej obrniti na mlade. Ko mislim na zgled, s katerim se vi mladi lahko poistovetite, mi vedno pride na misel naša Mati Marija: njen pogum, njena sposobnost poslušanja in njena posvetitev služenju. Bila je pogumna in odločna, ko je rekla »da« Gospodu.

Vi mladi, ki hočete graditi nekaj novega, boljši svet, sledite njenemu zgledu. Tvegajte! Ne pozabite pa, da za hojo za Marijo, morate razločevati in odkriti, kaj Jezus hoče od vas in ne to, kar vam pride na misel, da bi lahko delali.

Pri tem razločevanju je v veliko pomoč, da prisluhnite besedam starih staršev. V besedah starih staršev boste našli modrost, ki vas bo popeljala onkraj trenutnih problemov. Vaš nemir bodo postavili v širšo perspektivo.

Molimo, bratje in sestre, da bi mladi, ki so poklicani k polnemu življenju, odkrili v Mariji stil poslušanja, globino razločevanja, pogum vere in posvetitev služenju.

 

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.