Vatikanska atletika na prvenstvu malih evropskih držav zasedla 3. mesto

Objavljeno: 15. 06. 2022

|

Kategorije: Zanimivosti

<strong>Vatikanska atletika</strong> na prvenstvu malih evropskih držav <EM>zasedla 3. mesto </EM>

Pomembna uvrstitev Vatikanske atletike na prvenstvu malih evropskih držav nosi sporočilo bratstva in miru med narodi.

Športni klub Vatikanska atletika (Athletica Vaticana) se je na prvenstvu malih evropskih držav na Malti odlično odrezal. Sara Carnicelli je v teku na 5000 metrov zasedla tretje mesto s časom 17’09″77. Hitrejši sta bili Lilia Fisikovoci (16’42″11), predstavnica Moldavije, in Iris Anna Skuladottir (17″09″10) iz Irske. Sara Carnicelli je bronasto medaljo prepustila četrto uvrščeni Maltežanki Roberti Schembri (17’23″66).

Prvenstva v lahki atletiki na Malti se je udeležilo 18 malih evropskih držav. Vatikan sta zastopala Sara Carnicelli (27 let, hčerka vatikanskega uslužbenca Giancarla Carnicellija) in Emiliano Morbidelli (44 let, zaposlen v bolnišnici  Bambino Gesù). Navzočnost »papeževe športne ekipe« je še posebej pomembna, saj je sveti oče Malto obiskal na začetku aprila letos in govoril o pomenu miru in bratstva na območju Sredozemlja.

To je tudi sporočilo, ki ga želijo posredovati vatikanski športniki ter šport živeti kot izkušnjo miru in bratstva med narodi. V tem duhu gre razumeti uvrstitev Sare Carnicelli, ki je doseženo tretje mesto v teku na 5000 metrov odstopila Maltežanki Roberti Schembri, kar je v skladu z dogovori Vatikanske atletike z Evropsko atletiko in Združenjem malih evropskih držav.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican Media

Obj.: M. B.

Povej naprej.