V naši družini praznujemo … praznik Vseh svetih

Objavljeno: 29. 10. 2022

|

V <em>naši družini</em> praznujemo … <strong>praznik Vseh svetih</strong>

Uvod

1. novembra praznujemo praznik vseh svetih. To so ljudje, ki so svetniki, a se jih ne spominjamo na cerkvenem koledarju! Danes je dan, ko se Bogu zahvalimo za svetost članov naše družine, ki so nam s svojim življenjem dali zgled in so sedaj pri Bogu. Spomnimo se tudi vseh tistih, s katerimi smo še vedno združeni, še posebno, ko prejemamo Kristusovo telo in kri v evharistiji.

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za praznik Vseh svetih.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Tudi mi smo pri svetem krstu dobili svojega nebeškega zavetnika, svetnika, ki nas v življenju spremlja, varuje in usmerja na pot, ki tudi nas vodi v sveto življenje. Kaj vemo o nebeških zavetnikih članov naše družine? Če ste pozabili, zakaj so postali sveti, lahko njihova imena in življenjepise najdete na spletu. Poiščite svetnike, katerih imena nosijo člani vaše družine in poiščite zgodbo vsakega izmed njih (včasih je ime svetnika po krstu dodano rojstnemu imenu). Poiščite knjige ali filme o svetnikih in jih skupaj preberite ali si jih oglejte!

Nekateri smo bili poimenovani tudi po članih naše družine. Tudi oni nas iz nebes spremljajo in so z nami povezani.  Spomnimo se jih v molitvi in se jim priporočimo.

 

Spodbuda za pogovor

Današnji evangelij izpostavlja blagre, blagoslove, ki jih Jezus obljublja tistim, ki hodijo za njim. Pomislite na družinske člane, sorodnike ali prijatelje (žive ali že umrle), ki so zgled ravnanja po blagrih. Vzemite si nekaj časa in se pogovorite, kako vsak izmed njih živi blagre. In kako jih živimo mi?

 

Današnja molitev

Bog in Oče vseh svetih, naj se učimo od tistih, ki so odšli od nas. Pomagaj nam, da bomo tudi imeli takšno vero, upanje in ljubezen. To te prosimo v imenu Jezusa, tvojega vstalega Sina. Amen.

 


Pripravila: M. B.

Foto: M. B. 

Povej naprej.