Papežev molitveni namen za november 2022: Za dečke in deklice, ki trpijo

Objavljeno: 02. 11. 2022

|

Papežev molitveni namen za november 2022: <strong>Za dečke in deklice, ki trpijo</strong>
V mesecu novembru 2022 molimo po papeževem namenu, da bi dečki in deklice, ki trpijo, torej tisti, ki živijo na cesti, so žrtve vojn ali so sirote, imeli dostop do vzgoje in bi tako ponovno odkrili toplino družine.

Še vedno je na milijone dečkov in deklic, ki trpijo in živijo v pogojih, zelo podobnih sužnosti.

Namen papeževe molitve
Za dečke in deklice,
ki trpijo

Niso številke, so človeška bitja z imenom, z lastnim obrazom, z identiteto, ki jim jo je dal Bog. Preveč pogosto pozabimo na lastno odgovornost in si zatiskamo oči pred izkoriščanjem teh otrok, ki nimajo pravice igrati se, učiti se, sanjati. Prav tako nimajo topline družine.

Vsak otrok, ki ga izključi, zapusti njegova družina brez izobrazbe, brez zdravstvene oskrbe, je krik! Krik, ki se dviga k Bogu in razkrinkava sistem, ki smo ga ustvarili mi odrasli. Vsak zapuščen otrok je naša krivda. Ne moremo več dovoliti, da se čutijo osamljene in zapuščene. Prejeti morajo vzgojo in začutiti ljubezen družine, da bi vedeli, da jih Bog ne pozablja.

Molimo, da bi dečki in deklice, ki trpijo, torej tisti, ki živijo na cesti, so žrtve vojn ali so sirote, imeli dostop do vzgoje in bi tako ponovno odkrili toplino družine.

Foto: Getty image
Obj.: HŠ

Povej naprej.