Molitev sv. papeža Gregorja za duše v vicah

Objavljeno: 02. 11. 2022

|

Kategorije: Duhovnost, Vera

<em>Molitev</em> sv. papeža Gregorja <strong>za duše v vicah</strong>

Papež Benedikt XV. je leta 1915 dovolil, da vsak duhovnik na vernih duš dan daruje tri svete maše.

Poleg tega je Cerkev mesec november v celoti določila kot mesec posebnih molitev za duše v vicah.

 

Če te tri molitve molimo vsak dan mesec dni za duše v vicah, bo ta rešena, pa četudi je v najtežjih vicah. Tudi žrtvovanje spada zraven.
V začetku omenite za katero dušo so namenjene te molitve

 

1. O Gospod Jezus Kristus, ta molitev naj bo zahvalna pesem za tvoj poslednji smrtni strah, za vse tvoje rane, tvoje bolečine, tvoj pot, tvojo žalost, ko si iz ljubezni do nas trpel na Kalvariji. Jezus prosim te, daruj svojo sv. Kri, svoje rane Nebeškemu Očetu za grehe, ki jih je ta duša storila in zagrešila.
Oče naš. Zdrava Marija.

2. O Gospod Jezus Kristus, ta molitev naj bo zahvalna pesem za tvoj poslednji smrtni strah, za tvojo veliko žalost, tvoje mučeništvo in za vse, kar si pretrpel za nas, še posebno, ko so ti prebodli srce. Prosim Te, daruj svoje mučeništvo in svojo žalost Nebeškemu Očetu za grehe, ki jih je ta duša storila v mislih, besedah in dejanjih in opustitvah.
Oče naš. Zdrava Marija.

3. O Gospod Jezus Kristus, ta molitev naj bo zahvalna pesem za tvojo veliko ljubezen, ki jo imaš do človeštva in ki te je silila, da si prišel iz nebes na našo zemljo. Za žalost, mučeništvo in smrt samo, ki si jo pretrpel za nas. Prosim te, za neskončno ljubezen, s katero ljudem odpiraš vrata Raja, ki so ga izgubili s svojimi grehi. Daruj Nebeškemu Očetu svoje neskončne zasluge za rešitev te duše iz vic. Operi vse s svojo dragoceno Krvjo.
Oče naš. Zdrava Marija.

ŽRTVOVANJE: O ljubi Jezus, darujem ti dušo. Da izprosim zanjo vse skrbi, dela, čednosti, zasluge, molitve, vzdihe, prošnje in ječanja Tvojega sv. življenja, Tvojega križevega pota, Tvoje smrti na križu, Tvojo dragoceno Kri, ki si jo prelil za naše zdravje in odrešenje z vsemi zaslugami Device Marije in sv. Jožefa in vsemi svetniki. Daruj Nebeškemu Očetu te svoje neskončne zasluge za rešitev te duše iz vic.
Oče naš. Zdrava Marija.

Ljuba Mati Božja je rekla v San Martinu (Italija): “Kdor reši eno dušo, reši sam sebe! Ljuba mladina, prosim moli!”

 

Vir: Varno zavetje
Foto: Pixabay
Obj.: BR

 

 

 

 

Povej naprej.