Teden Karitas 2022: Skupaj delajmo za dobro, 21.-27. november

Objavljeno: 18. 11. 2022

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Teden Karitas</strong> 2022: Skupaj delajmo za dobro, <em>21.-27. november</em>

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 21. 11. 2022 do nedelje, 27. 11. 2022. V letošnjem Tednu Karitas nas bo nagovarjalo geslo: »Skupaj delajmo za dobro«.

 

Letošnje geslo nas vabi k dejavni ljubezni do sočloveka skupaj s sodelavci, prijatelji, v družini, župniji, lokalni skupnosti … Geslo nas nagovarja, da slišimo, sprejemamo, dajemo. Smo v trenutku, ko vabimo k aktivnosti, da se ljudje vključimo v občestvo in družbo ter z odprtim srcem opazimo stiske med nami. Skupaj pa lažje podamo roko človeku. Karitas je dejavna ljubezen in mi prostovoljci, sodelavci smo del te velike družine, ki v družbi širi dobro. Povabljeni smo, da znamo v drugih prepoznati talente, znanje in veščine ter jih povabiti med prostovoljce.  »Dokler torej še utegnemo, delajmo dobro vsem« (Gal 6, 10).

Nadškof msgr. Alojzij Cvikl

 

Knjižica ob Tednu Karitas

Knjižica vsebuje naslednje vsebine:

  • gradivo za oblikovanju svete maše na 33. navadno nedeljo ob svetovnem dnevu ubogih in poslanica papeža Frančiška »Zaradi vas je Kristus postal ubog« (prim. 2 Kor 8,9),
  • kratka razmišljanja in prošnje za oblikovanje svetih maš v tednu Karitas,
  • predloge nagovorov ter uvod in prošnje za nedeljo Karitas,
  • molitveno uro in gradiva za oblikovanje srečanj.

 

Maša za sodelavce in prostovoljce Karitas na Ponikvi

V sredo, 23. novembra 2022, ob 12.00 bo sveta maša na Ponikvi, ki jo bo daroval predsednik Slovenske Karitas msgr. Alojzij Cvikl DJ.

 

Dobrodelni koncert Klic dobrote

V sredo, 23. novembra 2022, v dvorani Golovec v Celju, bo ob 20.00 potekal že 32. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v Celju. Vstopnice so na voljo na tel. 01/300 59 60 ali e-pošti [email protected]. Neposredni prenos pa bo na prvem programu TV SLO, Radiu Slovenja in Radio Ognjišče.

 

Več informacij in gradiv je na www.karitas.si/teden-karitas.

Vir: www.karitas.si in Sporočila slovenskih škofij 2022, št. 11
Foto: del plakata Klic dobrote
Obj.: BR

 

Povej naprej.