V naši družini praznujemo: praznik svete družine

Objavljeno: 30. 12. 2022

|

<em>V naši družini praznujemo</em>: <strong>praznik svete družine</strong>

Uvod

Danes berila preskočijo Jezusova otroška leta in nam predstavijo prizor Jezusa v starosti  dvanajstih let. Tudi danes, pri dvanajstih ali trinajstih letih, judovski dečki prevzemajo večjo odgovornost za svoje življenje. Pri sveti družini se zdi, da je tokrat prišlo do težav v komunikaciji, ki so povzročile veliko skrb (gl. Lk 2,41-52). Da, to se dogaja tudi v najboljših družinah!

 

Današnja Božja beseda

Pojdite na hozana.si, kjer najdete besedila Božje besede za praznik Svete družine.

 

Dejavnost, ki spodbuja izkušnjo vere

Pripravite liste papirja in na vrh vsakega zapišite ime enega družinskega člana. Skličite člane družine okrog mize. Vsakega družinskega člana prosite, da na liste zapiše, kako tisti, čigar ime je zapisano, prispeva k življenju vaše družine, bodisi na fizičen način (npr. pripravi kosilo) ali na bolj nevidne načine (npr. ohrani mirne živce v stresnih situacijah). Vsak član naj o drugih zapiše po vsaj tri svoja opažanja.

Zapisano preberite na glas. Na dnu vsakega izmed listov zapišite: Hvala, (ime).  Liste obesite na posebno mesto, kjer jih boste lahko večkrat med tednom prebrali.

 

Spodbuda za pogovor

Kako mislite sta se počutila Jožef in Marija, ko se je Jezus izgubil in nista vedela, kje je? Kako mislite se je Jezus počutil, ko sta ga Marija in Jožef našla? Zakaj je dobro, da se v naši družini znamo dobro pogovarjati?

 

Današnja molitev

Blagoslov družine

Nebeški Oče, ti si nas ustvaril, da bi se v družini ljubili in skrbeli drug za drugega. Blagoslovi našo družino in nam pomagaj vedno ljubiti in podpirati drug drugega. Amen.

 


Pripravila: M. B.

Foto: splet

 

Povej naprej.