Blagoslov zdravil

Objavljeno: 23. 02. 2023

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Blagoslov</strong> <em>zdravil</em>

Mnogi jemljemo zdravila, zato je prav, da jih kdaj tudi blagoslovimo. To lahko opravimo sami ali v družinskem krogu. (Gornje besede in molitev, ki sledi v nadaljevanju, sem si sposodil iz Magnificata pred leti.

 

Ko je Bog ustvaril svet, je različnim snovem dal različne moči. Nekaterim je dal tudi moč, da zdravijo bolezni. V zgodovini so jih ljudje odkrivali in se jih naučili tudi sami izdelovati. Tako so pred nami zdravila v različnih oblikah. Bogu smo zanje hvaležni in ga prosimo, naj nad njimi znova svojo blago besedo, da bo njihovo delovanje prineslo nam in našim dragim želeno zdravje.

 

»Molimo. Vsemogočni Bog, zahvaljujemo se ti, ker si nekaterim snovem dal posebno moč, da dobro vplivajo na naše zdravje in odganjajo bolezni. Prosimo te, + blagoslovi ta zdravila. Okrepi njihov zdravilni učinek, da nam prinesejo zaželeno zdravje. Nas pa nauči hvaležnosti za mnogotera znamenja tvoje ljubezni.

Zahvaljujemo se ti tudi za tiste, ki so ta zdravila našli ali iznašli. Tvoji sodelavci so, izkazuj jim svojo dobroto. Zahvaljujemo se ti tudi za vse, ki izdelujejo zdravila. Tudi njim nakloni potrebnih milosti. Prosimo te za ta zdravila, ki jih imamo pred seboj in tudi doma (lahko jih poimenuješ). Naj po tvoji volji učinkujejo nam v zdravje, zmanjšaj pa njihove stranske učinke. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.«

 

(Magnificat, sept. 2017, 22)

Posredoval: Miro Šlibar

 

Foto: Pixabay

Obj.: BR

 

Povej naprej.