VIDEO – Papežev molitveni namen za marec 2023: Za žrtve zlorab

Objavljeno: 03. 03. 2023

|

Kategorije: Gradiva

VIDEO – <strong>Papežev molitveni namen</strong> za marec 2023: <em>Za žrtve zlorab</em>

V marcu 2023 molimo po papeževem namenu:

Za tiste, ki trpijo zaradi zla, ki so ga utrpeli s strani članov cerkvenih skupnosti, da bi v isti Cerkvi našli konkreten odgovor na svojo bolečino ter svoje trpljenje.

 

Glede zlorab, še zlasti tistih, ki so jih storili člani Cerkve, ni dovolj prositi za odpuščanje. Potrebno je prositi za odpuščanje, vendar ni dovolj.


Prositi za odpuščanje je nekaj dobrega v odnosu do žrtev, vendar so one, ki morajo biti v »središču« vsega. Njihova bolečina ter njihove psihične posledice se lahko začnejo celiti, če naletijo na odgovore, na konkretna dejanja za popravo grozot, ki so jih pretrpele in preprečitve, da bi se ponovile.

Cerkev ne sme poskušati skriti tragedijo zlorab, pa naj bodo kakršne koli. Prav tako se ne sme skrivati zlorab v družinah, klubih in drugih institucijah. Cerkev mora biti zgled, kako jih pomagati rešiti ter jih razkrivati v družbi in v družini. Cerkev mora ponuditi varne prostore, kjer prisluhniti žrtvam, jih psihološko spremljati ter jih zaščititi.

Molimo za tiste, ki trpijo zaradi zla, ki so ga utrpeli s strani članov cerkvenih skupnosti, da bi v isti Cerkvi našli konkreten odgovor na svojo bolečino ter svoje trpljenje.

 

Moliti po papeževih mesečnih namenih,

pomeni, razpeti krila nad ves svet!

 

Foto: Pixabay

Obj.: BR

 

Povej naprej.