VABILO: Izobraževanje za ŽPS in pastoralne delavce

Objavljeno: 13. 03. 2023

|

<strong>VABILO:</strong> <em>Izobraževanje za ŽPS in pastoralne delavce</em>

Vabimo vas na spomladansko srečanje članov ŽPS (duhovnikov in laikov) in drugih župnijskih sodelavcev, ki bo v Zavodu sv. Stanislava, v Šentvidu:

  • v soboto, 18. marca (za člane ŽPS iz II. in III. arhidiakona oz. dekanij: Radovljica, Kranj, Šenčur, Škofja Loka, Kamnik, Domžale, Litija – Zagorje)
  • v soboto, 25. marca (za člane ŽPS iz I. in IV. arhidiakonata oz. dekanij: Ljubljana – Center, Ljubljana – Moste, Ljubljana Šentvid, Ljubljana – Vič/Rakovnik, Vrhnika, Cerknica, Ribnica, Grosuplje).

Srečanje članov ŽPS in drugih župnijskih sodelavcev SE ZAČNE OB 9. URI, zaradi lažje organizacije je zbiranje udeležencev predvideno od 8.30 dalje.

Na srečanju bomo razmišljali na temo: Razširite prostor svojega (so)delovanja, prepoznavali bomo kaj je in kje je utemeljena naša vloga v župnijskem občestvu.

Srečanje je namenjeno tako članom ŽPS kot tudi drugim župnijskim sodelavcem, ki v vaši župniji na različnih področjih opravljajo posamezna cerkvena služenja, zato vas PROSIMO, DA TO VABILO POSREDUJETE TAKO ČLANOM VAŠEGA ŽPS KOT TUDI DRUGIM ŽUPNIJSKIM SODELAVCEM, KI V VAŠI ŽUPNIJI OPRAVLJAJO POSAMEZNE CERKVENE SLUŽBE oz. jih želite na opravljanje posamezne cerkvene službe pripraviti.

Okviren program srečanja

8.30     Sprejem

9.00     Pozdrav in molitev

9.20     Pozdrav g. nadškofa

9.30     Predavanje – Razširite prostor svojega (so)delovanja

10.15   Odmor

10.45   Delitev za delo po skupinah

11:00 – 12:30 Delo po skupinah

12.45   Sklep srečanja

13.00   Kosilo

Prosimo vas, da število udeležencev iz vaše župnije sporočite najkasneje do torka v tednu, ko poteka usposabljanje na e-naslov: [email protected] ali tel. 01 234 26 51. Če se srečanja ne morete udeležiti na termin, določen za vašo dekanijo, ste dobrodošli tudi na preostali razpoložljivi termin.

 

Lep pozdrav,

                        Igor Dolinšek                                                                Helena Šijanec

            voditelj Pastoralne službe                                              tajnica Škofijskega urada za laike

Povej naprej.