Video – Molitveni namen maj 2023: Za cerkvena gibanja in skupine

Objavljeno: 03. 05. 2023

|

Kategorije: Gradiva, Video Gradiva

Video – <strong>Molitveni namen maj 2023</strong>: Za <em>cerkvena gibanja in skupine</em>

V mesecu maju 2023 molimo po papeževem namenu, da bi cerkvena gibanja in skupine vsak dan ponovno odkrivale svoje poslanstvo, evangelizacijsko poslanstvo tako, da bi postavili svoje karizme v službo potreb sveta. V službo!

 

Papežev video nagovor: https://www.vaticannews.va/sl/papez/news/2023-05/papezev-molitveni-namen-za-maj-2023-za-cerkvena-gibanja-in-skup.html

 

Cerkvena gibanja so dar, so bogastvo Cerkve! To ste vi!

Gibanja prenavljajo Cerkev s svojo sposobnostjo dialoga v službi evangelizacijskega poslanstva. Vsak dan odkrivajo v svojih karizmah nove načine, s katerimi pokažejo privlačnost in novost evangelija.

Kako to storijo? Govorijo različne jezike – zdijo se različni, saj je kreativnost, ki ustvarja te razlike – a se med sabo vedno razumejo in se trudijo biti razumljivi. In tudi delajo v službi škofov in župnij, da tako preprečijo vsako skušnjavo zagledanosti vase… Saj to je lahko nevarnost, kajneda?

Vedno ostanite v gibanju, saj s tem odgovarjate na vzgibe Svetega Duha glede izzivov in sprememb današnjega sveta. Postavite se v skladnost s Cerkvijo, kajti skladnost je dar Svetega Duha.

Molimo, da bi cerkvena gibanja in skupine vsak dan ponovno odkrivale svoje poslanstvo, evangelizacijsko poslanstvo tako, da bi postavili svoje karizme v službo potreb sveta. V službo!

 

Vir: VaticanNews

Foto: Zajem zaslona video nagovora

Obj.: BR

Povej naprej.