23. junij: Ne nabirajte si zakladov …

Objavljeno: 22. 06. 2023

|

23. junij: Ne nabirajte si zakladov …

Bolezen naših oči je pohlep. Zaradi tega ne vidimo več in gremo v napačno smer. Iščemo svoje ozke sebične koristi in ne resničnih vrednot. Ženemo se za vsem, kar lahko posedujemo, drugega pa ne vidimo. Ujeti smo v temo.

Gospod želi, da naše oko jasno vidi in da je naše telo v luči. Zdravo oko je čist, nesebičen, namen. Če ga imamo, smo v luči. Ni enostavno. Potrebno je nenehno prizadevanje in prošnja h Gospodu, da nas osvobaja slepote.

Prosimo Jezusa, da ozdravi oči našega srca, da se zavemo, da smo bolni. Prosimo ga za jasen pogled, ki prepozna pravo pot za dosego življenjskega smisla in cilja: posedovati zaklad, ki je On, resnična luč za naše oči in resnično veselje našega srca.

Zaklad, ki je vreden v Božjih očeh, je tisti, ki se je že na zemlji nabiral za nebesa. Jezus naredi še korak naprej in zaklad poveže s srcem, ustvari odnos med dvema točkama. Kajti naše srce je nemirno… Gospod nas je naredil nemirne, da bi ga iskali, da bi ga našli, da bi rasli. A če  naš zaklad ni od Gospoda, naše srce postane nemirno zaradi stvari, ki niso prave.

Mnogi, tudi mi, smo nemirni. Srce, ki želi samo kopičiti stvari, je utrujeno, nikoli ni izpolnjeno, postane leno in brez ljubezni. Razmislimo o tem, kakšno je moje srce: je utrujeno srce, ki se želi le zaposlitvi s stvarmi, z dobrim bančnim računom, s tem in onim; ali pa imam nemirno srce, ki vedno najbolj išče stvari, ki jih ne more posedovati, Gospodove stvari? Ta nemir srca je treba vedno gojiti …

Srce, ki ljubi, razsvetljuje telo, pokvarjeno srce pa bo telo naredilo temno. Od kontrasta med svetlobo in temo je odvisno naše presojanje stvari …

Naj nam Gospod spremeni srce! Tako nas bo rešil. Rešil nas bo zakladov, ki nam ne morejo pomagati pri srečevanju z njim, pri služenju drugim; dal nam bo tudi luč, da bomo spoznavali in sodili v skladu z resničnim zakladom, ki je njegova resnica. Gospod naj nam spremeni srce, da bi iskali resnični zaklad in tako postali ljudje svetlobe in ne ljudje teme.


Pripravil: Ervin Mozetič

Foto: unsplash

Obj.: MG

Povej naprej.