Kako prepoznati Božji glas?

Objavljeno: 27. 07. 2023

|

Kategorije: Duhovnost, Vera

Kako prepoznati <strong>Božji glas?</strong>

Dandanes morajo družine prepoznati in razumeti Božji glas v svojem življenju. Možje in žene morajo prepoznati Božji glas, da se naučijo graditi svoj zakon na temelju vere in nesebičnega služenja. Matere in očetje potrebujejo Božji glas, da jih vodi pri vzgoji in poučevanju svojih otrok ter jim pomaga vcepiti prave vrednote in zgraditi moralni značaj. Otroci morajo prepoznati Božji glas, da jih posvari pred nevarnostjo, ko se pojavi, in jim pomaga, da se izognejo skušnjavi, ko se znajdejo v težkih situacijah.

V svetu, kjer je hiter in visokotehnološki način življenja postal del vsakdana, je včasih težko slišati šepet Duha, ki je eden izmed Božjih najljubših načinov komuniciranja. Tudi ko slišimo ta šepet, ga je pogosto težko ločiti od številnih svetovnih glasov, ki ga preglasijo. Če vi ali vaši otroci včasih težko prepoznate Božji glas, ne pozabite, da Bog največkrat govori umu in srcu. Zato preglejte svoje misli in občutke. Tukaj je šest načinov, kako lahko ugotovite, da vam govori Bog.

 

Spodbuja vas k dobremu

Če nenadoma začutite impulz, da bi naredili dobro dejanje, ali če imate željo popraviti stvari tako, da naredite pravo stvar, ste lahko prepričani, da vam govori Bog. Vse dobre stvari prihajajo od Boga, kar vključuje tudi misli o dobrem.

 

Spodbuja vas k ljubezni

Vas vodi k izkazovanju prijaznosti, ko bi bilo veliko lažje ostati ravnodušen? Čutite potrebo po obleči brezdomca, nahraniti lačnega ali pomagati družini v stiski? Če je vaše srce polno ljubezni in skrbi za druge, ste lahko prepričani, da vam govori Bog. To je njegov način, kako prek vas pomaga svojim otrokom v stiski.

 

Razsvetli vaš um

Čutite željo, da bi ustvarili nekaj lepega, se naučili nekaj novega ali pridobili novo znanje? Se vam zdi, da je pot, na kateri ste, bolj jasna, da je vaš um jasnejši in da vidite svoje življenje v novi luči? V tem primeru je vaš um razsvetljen z Božjim Duhom in On prinaša svojo luč v vaš um in srce. Tako Bog prinaša svetu lepoto, veselje in jasno spoznanje.

 

Služi vam in drugim pri gradnji

Ali so vaše misli in občutki pozitivni in potrjeni? So spodbudni? Vas krepijo? Vam pomagajo rasti? V tem primeru ste lahko prepričani, da slišite Božji glas, ki govori vašemu srcu. Božji glas vedno spodbuja in krepi. Nikoli ne seje dvoma, malodušja ali strahu. Božji glas je vedno glas upanja.

 

Prinaša vam mir

Ali po odločitvi čutite mir? Ste v času preizkušnje mirni? Ali se v žalovanju počutite potolažene? V tem primeru je Bog z vami in oznanja mir vašemu srcu in prinaša tolažbo vaši duši. Tako Bog tolaži svoje otroke.

 

Spodbuja vas, da postajate boljši človek

Se počutite motivirani, da bi bili danes boljši kot včeraj? Si želite zastaviti cilje in delati za njihovo doseganje? Ali vidite dobroto v drugih in hrepenite po tej dobroti v sebi? Če imate željo po izboljšanju, vas vodi Božji glas in Gospod vas oblikuje v osebo, za katero ve, da lahko postanete. Tako Bog izpopolnjuje svoje otroke.

 

 

Obstaja veliko načinov, kako Bog govori svojim otrokom, in če poslušate, lahko prepoznate, kdaj govori vam in vašim otrokom. Če čutite klic, da delate dobro, ste lahko prepričani, da prihaja od Gospoda. Če se po najboljših močeh trudite sprejemati pravilne odločitve v življenju in si prizadevate živeti vredno Božjega duha, lahko v svojem srcu natančno veste, kaj vam Bog govori.


Vir: Žena vrsna

Foto: Unsplash

Prev. in prir.: MG

Obj.: MG

Povej naprej.