Video – Molitveni namen za november 2023: Za papeža

Objavljeno: 02. 11. 2023

|

Kategorije: Gradiva

Video – <strong>Molitveni namen za november 2023</strong>: <em>Za papeža</em>

V mesecu novembru 2023 molimo po papeževem namenu za papeža, da bi pri izvajanju svojega poslanstva nadaljeval s spremljanjem vere črede, ki mu je bila zaupana od Jezusa, a vedno s pomočjo Svetega Duha.

Papežev video nagovor:

Vaše molitve mi dajo moč in mi pomagajo razločevati ter spremljati Cerkev v poslušanju Svetega Duha.

Biti papež ne pomeni izgubiti lastno človeškost. Nasprotno, moja človeškost vsak dan bolj raste s svetim in vernim Božjim ljudstvom. Ker biti papež je tudi proces. Sčasoma se zave, kaj pomeni biti pastir. V tem procesu se uči biti bolj dobrotljiv, bolj usmiljen in predvsem bolj potrpežljiv, kot je naš oče Bog, ki je tako zelo potrpežljiv.

Lahko si predstavljam, da so imeli vsi papeži na začetku pontifikata ta občutek strahu, vrtoglavice, nekoga, ki bo ostro sojen. Kajti Gospod od nas škofov zahteva, da mu damo resen obračun tega, kar delamo.

Prosim vas, da me sodite z dobrohotnostjo. In tudi, da molite, da bi papež, kdorkoli je, danes sem jaz na vrsti, prejel pomoč Svetega Duha in bil zanjo dojemljiv.

Molimo za papeža, da bi pri izvajanju svojega poslanstva nadaljeval s spremljanjem vere črede, ki mu je bila zaupana od Jezusa, a vedno s pomočjo Svetega Duha.

V tišini opravimo to vašo molitev nad menoj. Molite zame! V mojo korist!


Vir: Vatican News

Foto: Zajem zaslona video nagovora

Obj.: MG

Povej naprej.