Papežev molitveni namen za januar 2024: Za dar različnosti v Cerkvi

Objavljeno: 04. 01. 2024

|

Papežev molitveni namen <em>za januar 2024:</em> <strong>Za dar različnosti v Cerkvi</strong>
V mesecu januarju 2024 molimo po papeževem namenu, da nam bo Duh pomagal prepoznati dar različnih karizem znotraj krščanskih skupnosti in odkriti bogastvo različnih bogoslužnih izročil znotraj katoliške Cerkve.

Papež Frančišek

Ne smemo se bati različnosti karizem v Cerkvi. Nasprotno, razveseliti se moramo, da živimo to različnost.

Papežev namen molitve
Za dar različnosti v Cerkvi

Že v prvih krščanskih skupnostih sta bili različnost in edinost zelo navzoči, a tudi v napetosti, da bi se to rešilo na višji ravni. Gre pa za še kaj več. Za napredovanje na poti vere potrebujemo tudi ekumenski dialog z našimi brati in sestrami drugih krščanskih veroizpovedi in skupnosti. Ne kot nekaj kar prinaša zmedo ali neprijetnost, ampak kot dar, ki ga Bog daje krščanski skupnosti, da bi rastla kot eno telo, Kristusovo telo. Pomislimo na primer na vzhodne Cerkve. Imajo nekatera lastna izročila, nekatere značilne liturgične obrede, toda ohranjajo enost vere. S tem jo krepijo in ne delijo.

Če se bomo pustili voditi Svetemu Duhu, ne bodo bogatost, različnost in raznovrstnost nikoli postali vzrok sporov. Duh nas spominja, da smo predvsem ljubljeni Božji otroci. Vsi enaki v Božji ljubezni in vsi različni.

Molimo, da nam bo Duh pomagal prepoznati dar različnih karizem znotraj krščanskih skupnosti in odkriti bogastvo različnih bogoslužnih izročil znotraj katoliške Cerkve.


vir: Vatican News

foto: zajem zaslona
obj.: NN

Povej naprej.