Papež napovedal Leto molitve kot pripravo na Jubilej 2025

Objavljeno: 22. 01. 2024

|

Papež napovedal <strong>Leto molitve</strong> kot <em>pripravo na Jubilej 2025</em>

Sveti oče je napovedal Leto molitve kot leto priprave na Jubilej 2025. Zatem je povabil naj začutimo odgovornost, da molimo in gradimo mir za vse, ki so v vojni. Sveti oče je tudi prosil za izpustitev skupine ljudi, ki je bila ugrabljena na Haitiju.

Dragi bratje in sestre! Naslednji meseci nas bodo pripeljali do odprtja Svetih vrat, s katerim bomo začeli jubilej. Prosim vas, da okrepite svojo molitev med pripravo, da bomo dobro preživeli ta dogodek milosti in izkusili moč Božjega upanja. Zato danes začenjamo Leto molitve. Leto, ki je namenjeno ponovnemu odkrivanju velike vrednosti in absolutne potrebe molitve , molitve v osebnem življenju, v življenju Cerkve, molitve v svetu. Pomagali nam bodo tudi priročniki, ki jih bo dal na voljo Dikasterij za evangelizacijo.

V teh dneh še posebej molimo za edinost kristjanov in ne naveličajmo se klicati Gospoda za mir v Ukrajini, Izraelu in Palestini ter marsikje drugje po svetu. Zaradi pomanjkanja miru vedno trpijo najšibkejši. Mislim na najmlajše, na številne ranjene in ubite otroke, na tiste, ki so bili prikrajšani za ljubezen, brez sanj in prihodnosti. Začutimo odgovornost, da molimo in gradimo mir zanje!

Z bolečino sem izvedel novico o ugrabitvi skupine ljudi na Haitiju, med katerimi je bilo šest redovnic. Ko odločno prosim za njihovo izpustitev, molim za družbeno harmonijo v državi in ​​vabim vse, da končajo nasilje, ki povzroča toliko trpljenja med tem dragim prebivalstvom.


vir: Vatican News

foto: Canva

obj.: N. N.

Povej naprej.