Sreda, 10. april: Bog ni poslal svojega Sina na svet…

Objavljeno: 09. 04. 2024

|

Sreda, 10. april: <strong>Bog ni poslal svojega Sina na svet…</strong>

»Bog ni poslal svojega Sina na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil.«

Božji namen, ki ga razkriva ta izjava, lahko dojamemo le v luči vstajenja. Če Jezus ne bi vstal iz smrti, bi vse ostalo zaprto v temo. Zmagal bi naš greh, naša hudobija bi vzela življenju vsak smisel. Imeli bi le dolino smrtne sence. Če ima smrt zadnjo besedo, potem je nor tisti, ki dela kaj dobrega za kogar koli. Nič ni več dragoceno in pomembno. Vse je vseeno.

Z vstajenjem Jezusa od mrtvih Bog razkrije svoj namen brezpogojne ljubezni. Pokaže, da noče sodbe in obsodbe, ampak odrešenje in življenje.

Vstajenje pokaže Božje usmiljenje do nas. Podari nam novo in neuničljivo upanje, kakor je neuničljivo Kristusovo življenje vstalega. Vstali Kristus nič več ne umre, smrt nad njim nima več moči. Ob lastni smrti bomo doživeli, da je Bog svojega Sina obudil iz smrti. Greh je premagan. Onkraj našega greha je novo življenje, ki nam ga Bog podarja.

Lahko smo zelo zelo hvaležni. Pred skrivnostjo vstajenja in življenja. Hvaležni, da je sodba presežena. Kdor veruje v Vstalega Kristusa se izogne sodbi zato, ker sprejema novo življenje, ki nam ga Bog podarja onkraj greha in onkraj smrti, ki je njegova posledica.

Naše spreobrnjenje je mogoče zaradi vstajenja Jezusa Kristusa. Greh nič več ne zmaga. Zmaga Božja ljubezen v Kristusovem srcu. Za vse. Zahvaljujoč Kristusovemu vstajenju lahko vsemu svetu oznanjamo odpuščanje greha.

Kdor dela hudo, sovraži luč. Ljudje poskušamo luč zavrniti, a luč je premagala temo. Sedaj se tudi vsi, ki se predajo hudobiji, lahko zavejo luči, lahko začnejo prepoznavati svoj greh: Kdor živi iz resnice, pride k luči. Sv. Avguštin pravi, da je prvo, kar naredimo v resnici, priznanje lastnega greha. Kristusovo vstajenje je nov dokaz, ki nam omogoča nepremagljivo upanje.

Bog je vedno najmočnejši v ljubezni. V življenju vernih se pokaže s čudeži. Pokaže se tako, da jim omogoči pričevati za vstajenje.  Pričujejo o luči, vse kličejo k spreobrnjenju, naj sprejmejo isto novo življenje, ki se zahvaljujoč Božjemu posegu, kaže v njih in v njihovem pogumnem odgovoru na Božji dar.

Velikonočni čas nam daje zagnanost hvaležnosti Bogu in zaupanje polno poguma. Bog je posegel v naše dobro. Tako dela nenehno, da bi živeli iz Vstalega Kristusa. On je naše upanje, naše življenje, novost vsega našega življenja.

Bog je poslal svojega Sina na svet, da bi se svet po njem rešil. Kdor vanj veruje, ni obsojen, ampak je prešel iz smrti v življenje, ker veruje v Vstalega Kristusa.


pripravil: Ervin Mozetič

foto: Unsplash

obj.: N. N. 

Povej naprej.