Odmevi na srečanje družin na Brezjah

Objavljeno: 22. 04. 2024

|

<em>Odmevi</em> na <strong>srečanje družin</strong> na Brezjah

“Vzemi Boga zares!” – to je bilo geslo srečanja družin ljubljanske nadškofije, ki je potekalo v soboto, 20. 4. na Brezjah, v organizaciji Urada za družino. Odzivi družin, tako staršev, najstnikov in otrok so izrazito pozitivni. Nemalo staršev in otrok je dejalo, da bi z veseljem vsako leto prišli na tako srečanje, ena od mater pa je dejala, da bi morali to ponoviti vsak mesec.

In kako je potekalo srečanje? Za pravo duhovno razpoloženje je najprej poskrbela družinska zasedba iz župnije Šmartno pod Šmarno goro, ki je vodila slavljenje v čast Mariji, kateri smo v molitvi zaupali naše prošnje, da jih preda svojemu Sinu Jezusu.

Po uvodnem slavljenju so starši ostali v cerkvi, kjer jih je nagovoril Aleš Čerin, ki se je v svojem razmišljanju vprašal, kako danes vzgajati mlade Daniele. Navezal se je na zgodbo preroka Daniela in njegovih treh prijateljev ter našel vzporednice z današnjim časom. V prvih odzivih so starši povedali, da jih je nagovor najprej streznil, v kakšnih časih zares živimo. Hkrati pa so dobili tudi spodbudo, saj Božja beseda ne le pojasnjuje, temveč tudi danes še vedno opogumlja, kakor je takrat Daniela in njegove prijatelje.

Medtem sta s. Ana Šuštar in duhovnik Bernard Rožman nagovorila najstnike s svojim pričevanjem. Pogovor je v dvorani nad zakristijo moderiral Tadej Uršič. Najstniki so se po enournem pričevanju vrnili žarečih oči in vidno zadovoljni s slišanim.

Za otroke do 10 let pa so med tem časom poskrbeli skavti pod vodstvom Anžeta Dolinarja. Zunaj na prostem so vodili zanje delavnice, tako da jim ni bilo prav nič dolgčas.

Vrhunec srečanja je bila sveta maša, ki jo je vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore, starši in otroci pa so jo oblikovali s petjem, muziciranjem, s prošnjami in molitvami. Že pred mašo smo skupaj zapeli litanije v čast Mariji po porciunkulskem napevu. Nadškof Zore je v svojem nagovoru starše in otroke povabil, da vzamemo Boga zares, tako kot so ga vzeli zares apostoli in prvi kristjani, o katerih smo poslušali v berilu Božje besede. Včasih doživljamo, kako trda je Jezusova beseda in smo v skušnjavi, da bi ga zapustili. Vendar le pri Njem najdemo besede življenja in zato mu ostajamo zvesti tudi v preizkušnjah.

Vsi otroci in najstniki so v spomin prejeli zapestnice z vgraviranim geslom Vzemi Boga zares!

Spletni mediji so o dogodku že poročali. Gotovo pa bo zdaj po dogodku mogoče še več prebrati o tem v tiskanih medijih.

Nekaj objav najdete na spodnih povezavah, kjer se najdejo tudi posnetki nagovorov:

https://www.druzina.si/clanek/srecanje-druzin-na-brezjah-skozi-fotografski-objektiv-foto

https://www.facebook.com/100063554452117/posts/945425617585911/?rdid=EoR6R2H0MYTmfXms

https://www.druzina.si/clanek/utrip-s-srecanja-druzin-na-brezjah-foto

https://marija.si/novice/2024-4-20/2112/

https://radio.ognjisce.si/sl/273/novice/38035/boga-bodo-vzeli-zares.htm


Foto: L. M.

Obj.: L. M.

Povej naprej.