Vabilo: Procesija na Telovo v Ljubljani

Objavljeno: 27. 05. 2024

|

Vabilo: <em>Procesija</em> na <strong>Telovo</strong> v Ljubljani
“Hvali, Sion, rešenika,
nam pastirja in vodnika
s himnami in pesmimi!”
se začenja slavna pesem slednica, ki jo je sv. Tomaž napisal za praznik sv. Rešnjega Telesa (danes praznik sv. Rešnjega Telesa in Krvi, tudi Telovo), dan, ko praznujemo veličastni čudež Jezusove resnične navzočnosti v posvečeni hostiji.
Da očitno izpovemo vero v najsvetejši zakrament in se slovesno zahvalimo Gospodu za ta neizmerni dar, pa zato, da prosimo blagoslova za kraje, po katerih se vsakodnevno gibljemo, in pokažemo vsemu svetu razlog našega veselja, na ta dan katoličani pripravljamo evharistične procesije.
S kleriki, ministranti in vernim ljudstvom ponesemo našega rešenika, pastirja in vodnika po ulicah in ga hvalimo s himnami in pesmimi, ga molimo in oznanjamo z vsem sijajem, ki mu ga moremo dati.
Temu veselju se želimo letos pridružiti tudi slovenski študentje, zato se bomo na Telovo, 30. maja, ob 18.30 udeležili slovesne svete maše v stolnici, ki jo bo daroval g. nadškof, in nadaljevali s procesijo po ljubljanskih ulicah, h kateri vabimo tudi vse duhovnike, redovnike in župljane Ljubljane, saj –
»Naj ga hvali, kar ga hoče,
ni prehvaliti mogoče
ga v nobenih hvalnicah!«

vir: Katoliška mladina

foto: Katoliška mladina
obj.: N. N. 

Povej naprej.