Vabilo k vpisu na Orglarsko šolo

Objavljeno: 10. 09. 2021

|

Kategorije: Bogoslužje, Gradiva

Vabilo k<strong> vpisu</strong> na <EM>Orglarsko šolo </EM>

Orglarska šola v Ljubljani je ena prvih glasbenoizobraževalnih ustanov v Sloveniji. Svoje delovanje je začela že leta 1877 in je do leta 1944, ko je bila ukinjena, izobrazila veliko število skladateljev, zborovodij in organistov. Leta 1971 je bila šola pod vodstvom Jožeta Trošta spet obujena, s čimer se je začela sistematična skrb za vzgojo in izobraževanje primernih glasbeno-liturgičnih sodelavcev, ki so še danes aktivni v naših župnijah. Letos torej obeležujemo 50. obletnico delovanja, kar bomo še posebej proslavili v mesecu oktobru.

V današnjem času, polnem številnih ponudb, tudi na področju glasbe, ima Orglarska šola v Ljubljani prav posebno vlogo. Pri pouku orgel skrbi za liturgično igro ter med raznovrstnimi teoretičnimi predmeti izobražuje primernega glasbeno-liturgičnega sodelavca.

Mladi glasbeniki, pa tudi tisti, ki ste že aktivni in bi želeli svoje znanje nadgraditi, vabljeni, da se prijavite na Orglarsko šolo in pridete na sprejemni izpit, ki bo v petek, 24. septembra, ob 17. uri in v soboto, 25. septembra, ob 10. uri v prostorih Orglarske šole na Poljanski 4 v Ljubljani (Teološka fakulteta).

Dodatne informacije po e-pošti: [email protected].

 


Vir: Sporočila slovenskih škofij

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.