Teden družine 2022: od 19. do 25. marca

Objavljeno: 07. 03. 2022

|

Kategorije: Družina

<em>Teden družine</em> 2022: od <strong>19. do 25.</strong> marca

Med 19. in 25. marcem tradicionalno obhajamo Teden družine. Lani smo z 19. marcem, na praznik sv. Jožefa, vstopili v Leto družine, ki se bo zaključilo letos junija z 10. svetovnim srečanjem družin (SSD) v Rimu. Teden družine je zato letos pod istim geslom kot 10. SSD: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti.« V tem kontekstu bomo uporabljali tudi logo, simbole in himno 10. SSD.

Od 19. do 25. marca 2022 bomo lahko vsak dan od 20.00 do 20.20 ure preko spleta prisluhnili družinam iz vseh slovenskih škofij in večjih družinskih organizacij, ki delujejo v Katoliški Cerkvi v Sloveniji, pa tudi družinam, ki živijo v tujini. Prav vse družine so povabljene, da se pridružijo na zoom-u in prisluhnejo njihovim pričevanjem, kako dajejo prostor Bogu v svojem vsakdanjem življenju. Skupaj se povežimo v petju in molitvi rožnega venca. Vsak dan bo škof posamezne škofije molil naprej desetko rožnega venca, družine pa bodo v to molitev vključile konkretne prošnje. Na koncu bo škof družinam podelil svoj blagoslov.

Razpored za celoten teden najdete na plakatu: Plakat, teden-druzine

Prenos bo mogoče spremljati preko Zoom-a, Facebook strani in YouTube kanala. Povezave so objavljene na plakatu in tukaj:

https://zoom.us/j/96097073697?pwd=TnpkMUlYeWhWcXlzcWlMV1hyZkFadz09

https://www.facebook.com/skofovskakonferenca/

http://youtube.com/channel/UCN1lVo0RvKce9MJJQbJTDZQ/live

 

Povezave bodo objavljene tudi na spletnih straneh posameznih škofij in portalu Katoliška Cerkev.

Teden družine organizira Urad za družino pri Slovenski škofovski konferenci.

 

Luka Mavrič

 

Povej naprej.