Zgodba za 5. dan Tedna Karitas: »Dajte nam še njeno pašto …«

Objavljeno: 25. 11. 2022

|

Kategorije: Vera, Življenje

<strong>Zgodba za 5. dan</strong> Tedna Karitas: <em>»Dajte nam še njeno pašto …«</em>

Ko se je pred leti pojavila hrana iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim, je bilo kar naenkrat potrebno angažirati mnogo ljudi, da so vsi kilogrami in litri prišli do najbolj ogroženih. Za obstoječe prostovoljce je bilo to veliko delo, tudi težko, vodenje številnih evidenc in obrazcev je zahtevalo nova znanja. … Pride dan, ko bi se marsikdo med nami rad umaknil, ker si je drugače predstavljal svoje poslanstvo. Zanimivo je, kako nam, ko pridejo tudi take misli v naš um, naš Oče pošlje na pot nekaj, kar nas dobesedno dvigne, in gremo naprej.

V času recesije je bila vsa naša skrb posvečena številnim družinam. Prav tu je bilo nešteto zgodb, zaradi katerih se splača, resnično se splača.

Prišla je mama desetih otrok, trije otroci so bili z njo, da so pomagali vse naložiti. Ko je fant nosil v avto mleko, je na glas vprašal mamo: »A bom danes lahko spil cel liter mleka?«

Drugič je prišla mama petih sinov. Dva sta bila z njo in opazovala, kako delitev poteka. Pred njimi je bila gospa, ki se je odpovedala testeninam, ker raje jedo doma pridelan krompir. Pa se je eden od fantov oglasil: »Dajte nam še njeno pašto, ker mi jo imamo pa tako radi.« Prisrčne besede, zaradi katerih je naše delo blagoslovljeno.

 

Nauk:

Današnji odpev v psalmu 84 se glasi: »Prebivališče Boga med ljudmi«. Resnično je Bog med nami, dragi sodelavci, pa če se zavedamo ali ne. Tudi zato nam »moke v loncu in olja v vrču ne zmanjka«. Naj ne zmanjka tudi prijaznih pogledov in vzpodbudnih besed.

 

P.S.: Letos Teden Karitas obhajamo od ponedeljka, 21.–27. novembra 2022.

 

Vir: https://www.karitas.si/wp-content/uploads/2022/10/Zvezek-Teden-Karitasa-22.pdf
Foto: Pixabay
Obj.: BR

Povej naprej.