Z angelsko nedeljo in varstvom angelov v novo šolsko leto

Objavljeno: 29. 08. 2024

|

Kategorije: Družina, Starševstvo

Z <strong/>angelsko nedeljo</strong> in varstvom angelov v <em>novo šolsko leto</em>

Prvo nedeljo v septembru imenujemo tudi angelska nedelja. Kako pomenljivo je, da na dan pred vrnitvijo v šolske klopi, priporočimo angelom varuhom naše otroke, pa tudi sebe. Iz Svetega pisma in iz Jezusovih besed vemo, da angeli resnično obstajajo in da je smiselno, da se nanje obračamo v naših potrebah.

Zakaj kličemo angele na pomoč?

Angeli nas varujejo tako, da nas ščitijo in opozarjajo pred njimi; usmerjajo našo voljo k dobremu; branijo nas pred napadi hudega duha in posredujejo za nas pri Bogu.

Zato pred začetkom šolskega in katehetskega leta vsi potrebujemo angele, tako otroci kot starši. Otroci se soočajo s številnimi novimi izzivi, pogosto v novem okolju in z novimi vrstniki. Otrok potrebuje zaupanje, da ni sam, ampak da je ob njem njegov angel varuh, ki ga spremlja na vsakem koraku.

Starši pa po drugi strani težko izpustimo otroka, še posebej, ko čutimo njegovo stisko, strah in negotovost. Zavedamo se, da ne moremo biti vedno z njimi, da bi jih zaščitili, usmerjali, opozarjali in vodili. Kar lahko naredimo, je, da najprej sami okrepimo zaupanje v Boga, ki pošilja svoje angele k svojim ljubljenim otrokom. Prosimo ga za notranji mir, da bi zmogli spustiti otroka v njegov svet.

Z molitvijo Sveti angel pa dajmo otroku zgled, kako naj se tudi on vseh svojih skrbeh in potrebah obrača na svojega angela, ki bo nesel njegovo molitev k Bogu Očetu.


Foto: freepik.com

Obj.: L. M.

Povej naprej.