Naslednje Evropsko srečanje mladih bo potekalo v Torinu

Objavljeno: 03. 01. 2020

|

Naslednje <em>Evropsko srečanje mladih</em> bo potekalo v <strong>Torinu</strong>

V Vroclavu poteka 42. Evropsko srečanje mladih. Ob taizejski skupnosti se je zbralo okoli 15.000 mladih iz vse Evrope. Med večerno molitvijo jih je nagovoril brat Alois ter oznanil, da bo naslednje Evropsko srečanje mladih potekalo od 28. decembra do 1. januarja v Torinu v Italiji. To bo prvo evropsko srečanje v Torinu in sedmo v Italiji (štirikrat v Rimu, dvakrat v Milanu).

Nadškof Cesare Nosiglia je za to priložnost prišel v Vroclav, da bi bil prisoten ob napovedi. Na novinarski konfernci je izjavil: “Oznanilo brata Aloisa, da bo Torino naslednja postaja “romanja zaupanja na zemlji” je napolnilo naša srca z veseljem. V imenu torinske nadškofije in vseh krščanskih veroizpovedi naše regije sem hvaležen bratu Aloisu in vsej taizejski skupnosti. Za nas je to pomembna novica, saj potrjuje močno vez med nami in je sad dolgoletnega prijateljstva s taizejsko skupnostjo.”

Geslo letošnjega srečanja je “Vedno na poti, nikoli izkoreninjeni.” Ob njem mladi razmišljajo o pomembnosti osebnega in družbenega spreobrnjenja, ki pa mora priti iz globokih korenin vere v Kristusa. K razmišljanju jih spodbuja 5 predlogov za leto 2020, ki jih je napisal brat Alois. Ta vsak večer pri molitvi nagovori zbrane mlade in jim še podrobneje predstavi teme zbrane v Predlogih za leto 2020. Nagovore lahko spremljate na povezavi.

Povej naprej.