Sinoda 2021-2023: Gradiva za delo po skupinah

Objavljeno: 10. 01. 2022

|

Kategorije: Sinoda 2021-2023

<strong>Sinoda</strong> 2021-2023: <strong>Gradiva</strong> <em>za delo po skupinah</em>

Kako se pridružiti sinodi 2021-2023?

Bi se radi vključili v sinodo, ki trenutno poteka v krajevnih Cerkvah, tudi v Nadškofiji Ljubljana? Papež Frančišek k vključitvi v sinodo, ki bo do 15. avgusta 2022 potekala v krajevnih Cerkvah, vabi vse krščene. Bi tudi vi radi dodali svoj kamenček v mozaik Cerkve tretjega tisočletja, ki nastaja, pa ne veste kako? Kontaktirajte nas na e-naslov: [email protected] ali 01 234 26 51 in z veseljem vam bomo pomagali.

V Nadškofiji Ljubljana smo pripravili gradiva za delo po skupinah, ki vključujejo navodila za voditelje skupin, delovne liste s temeljnim vprašanjem, delovne liste s posameznimi tematikami, ki jih izpostavlja sinoda ter povzetek srečanja v skupini, ki nam ga po končanem delu v skupini posredujte na naslov: Nadškofija Ljubljana, Škofijski urad za laike, Ciril Metodov trg 4, 1000 Ljubljana. Vabimo vas, da vsa gradiva pred uporabo natančno preberete, da bo delo v skupini gladko teklo.

Rok za oddajo prispevkov na Nadškofijo Ljubljana oz. e-naslov: [email protected] je 1. maj 2022, saj moramo na posameznih škofijah najprej pripraviti poročilo, ki ga bomo dokončno dopolnili na škofijskem srečanju, ki bo potekalo 2. junija 2022, nato pa sledi oblikovanje poročila na ravni Slovenske škofovske konference (slednje bo temeljilo na poročilih iz posameznih škofij). 

Priporočamo, da se člani skupine na prvem srečanju pogovarjate s pomočjo Osnovnega delovnega lista s temeljnim vprašanjem, na naslednjih srečanjih pa si izberete katero izmed tematik, ki vas še posebno nagovarja in ob njej oblikujete načrt s konkretnimi nalogami, s katerim boste prispevali k prenovi Cerkve.

K sodelovanju na sinodi ste vabljene župnije (z vsemi župnijskimi skupinami), katoliške organizacije, ustanove, gibanja in vsi, ki bi radi prispevali svoj pogled!

 

Za voditelje skupin

Navodila za voditelje skupin

Povzetek srečanja v skupini

 

Svetopisemski odlomek Apd 10

Apostolska dela 10

 

Delovni listi za delo po skupinah

Osnovni delovni list Hodimo skupaj

1. Delovni list Prijatelji na poti

2. Delovni list Poslušati

3. Delovni list Jasno spregovoriti

4. Delovni list Praznovanje

5. Delovni list Soodgovornost pri našem skupnem poslanstvu

6. Delovni list Dialog v Cerkvi in družbi

7. Delovni list Ekumenizem

8. Delovni list Oblast in sodelovanje

9. Delovni list Razločevati in se odločati

10. Delovni list Vzgajati se za sinodalnost

 

Druga gradiva:

Na kratko o sinodi

PPS Predstavitev sinode

 

Sinodalna dokumenta

Pripravljalni dokument sinode 2021-SLO

Vademekum-Za sinodalno Cerkev-SLO

 

Slikovno gradivo

Povej naprej.